Menu

Nutrimin sælger brugte big bags

Nutrimin i Ans har fundet ud af at spare over 100 ton affald om året ved at blive bedre til at sortere. De har endda fundet en tysk virksomhed, som gerne vil købe de brugte big bags. Kanalvest har været på besøg.

Nutrimin er en af de aktuelt 30 virksomheder, som har modtaget ca. 57.000 kr. til at udvikle en grøn forretningsplan. Det er rådgivningsvirksomheden Niras (tidligere Norlys), der har hjulpet Nutrimin på vej mod en mere bæredygtig forretning, som giver en bedre balance på både den grønne og den sorte bundlinje. Nutrimin har selv lagt over 150 medarbejdertimer i projektet.

Nutrimin ligger i Ans og producerer mineral- og foderblandinger til især kvæg og grise. Årligt produceres der 75.000 ton foderblandinger, som leveres til landmændene i plasticsække. Råvarerne leveres også i pap og plastic og årligt bliver det til 10 ton pap og 90 ton plasticemballage, som Nutrimin indtil for nyligt har brugt mange penge på at sende til forbrænding.

I samarbejde med Niras kom Nutrimin i gang med at blive bedre til at sortere de store mængder emballage, så 2/3 nu kan genanvendes i stedet for at blive brændt af. Det handler fx om at rive klistermærkerne af plasticwrap for så kan det genanvendes. Nutrimin er endda kommet i kontakt med en tysk virksomhed, som betaler 400 kr./ton brugte big bags. Lige nu overvejer Nutrimin at investere i to plastpresser som supplement til den ene, de har i forvejen, så de ikke behøver at få afhentet affald nær så tit. Her ligger også en mulighed for at spare.

Ud over affald, har Niras også givet konkrete anvisninger til, hvordan Nutrimin kan spare over 200.000 kr. årligt på strøm og varme. Niras rapport anviser besparelsespotentialer på 100 ton affald og 275 ton CO2 om året.

Kanalvest har været på besøg hos Nutrimin, hvor driftschef Peter Rasmussen fortæller om deres omstilling.

 

Del denne artikel
Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på email
Andre interessante artikler

ECSMV

Information

Kontakt os

ECSMV
Herningvje 8
7400 Herning
Danmark

+45 1234 5678
kontakt@ecsmv.dk