Menu

NIC Denmark bruger den grønne omstilling som udviklingsmotor.

Glyngøre-virksomheden mærker de stadigt stigende miljøkrav til materialer, der bruges i byggebranchen, og de arbejder hele tiden for at kunne leve op til nødvendige certificeringer og mærkninger.

- Det startede med FSC-certificering, nogle skulle have Svanemærket, og nu kommer ETA (teknisk godkendelse, RED.) og EPD (miljøvaredeklaration, RED.). Hvis vi vil have ordrer ind, skal vi have de mærkninger og certificeringer.

Arne Spicer Lindgren, partner og direktør

Ordene kommer fra Arne Spicer Lindgren, som er partner og direktør i NIC Denmark (Nordic InnerCore) i Glyngøre.

Virksomheden leverer materialer til byggeindustrien og kan mærke, at der kommer flere og større krav til de miljørigtige foranstaltninger.

– Vi skal kunne levere på de miljøkrav, som vores kunder har, siger Arne Spicer Lindgren.

Grønt DNA var startskuddet.

Startskuddet til NIC Denmarks øgede grønne fokus lød for nogle år siden, da medarbejderne blev præsenteret for NIC’s grønne DNA. Virksomheden ville i den grønne retning, og der skulle brede sig en bevidsthed om, at den skulle være miljørigtig.

- Hvis vi ville den vej, skulle alle medarbejdere have den samme holdning til tingene. Vi skulle have den ind i sjælen på virksomheden og i medarbejderne. Grøn omstilling skulle forankres i hele organisationen, ellers kom vi ingen vegne med det, fortæller

Arne Spicer Lindgren, partner og direktør

Med medarbejdernes opbakning og støtte til at fokusere på miljø og grøn omstilling kunne Nordic Denmark fortsætte ad den vej, de gerne ville. Et af de skridt, de tog, var ind i projektet ECSMV.

Helle Frostholm Skærbech og Arne Spicer Lindgren - hhv. ceo og partner samt manager og partner i NIC Denmark.

Samarbejde åbnede op for genanvendelse af problem-materiale.

Med hjælp fra konsulenter kiggede de på flere områder, hvor der kunne laves nogle indsatser.

- Vi ville gerne se, om vi kunne spare på energien, og vi ville gerne kigge på miljøbelastningen i forhold til de materialer, vi bruger, både når vi køber dem ind, og hvordan vi bortskaffer dem, siger Arne Spicer Lindgren.

Arne Spicer Lindgren, partner og direktør

Det var især materialedelen med hvilke materialer, de brugte, og hvilke alternativer der fandtes, som NIC Denmark fik meget ind under huden.

En af de indsatser, der blev sparket i gang med konsulenternes hjælp, var opstarten af samarbejdet med Convert A/S i Nors.

- Vi havde en masse rester af MDF, (plader sammensat af lim og meget fine træspåner, RED.) som vi sendte på forbrændingen, men Convert kunne tage vores MDF-affald, splitte det ad og presse det til nye bordplader.

Arne Spicer Lindgren, partner og direktør

MDF er et vanskeligt produkt at komme af med, og det er dyrt at sende til forbrænding, men Convert A/S kan omdanne det til noget, der kan bruges igen i stedet for at brænde det af.

Har halveret energiforbruget

For omkring to år siden flyttede NIC Denmark i nye lokaler. Det kom blandt andet til at betyde, at hvor de førhen brugte strøm for 60.000 kroner for at køre med en enkelt motor i udsugningsanlægget, bruger de nu kun det halve i et anlæg med tre motorer, og hvor der er meget mere sug på. En af årsagerne er, at der er sat frekvensomformere i anlægget, der styrer, hvor meget sug, der skal være i.

- Det er blevet dyrt at fyre med naturgas, selvom vi har sparet en masse energi, men som en af konsulenterne sagde, så er det skidt for os, men godt for den grønne omstilling, for vi bliver nødt til at tænke i andre baner. Og det gør vi allerede.

Arne Spicer Lindgren, partner og direktør

NIC Denmark har fået beregnet, hvad det vil koste at få installeret varmepumper i stedet for naturgasfyr, og en ny kompressor vil også halvere forbruget på det område. Det er nogle af de ting, de kigger hen imod.

Af de ting, som NIC Denmark fortsat arbejder med at finde løsninger på, er at finde nogen, der kan genbruge de spånplader, som virksomheden også bruger. Derudover bruger Glyngøre-virksomheden meget PVC (plast, RED.), og det er i udgangspunktet et godt og holdbart produkt, men så miljørigtigt. NIC Denmark vil gerne erstatte PVC med et alternativt materiale, men det er svært at finde en erstatning.

Del denne artikel
Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på email
Andre interessante artikler

ECSMV

Information

Kontakt os

ECSMV
Herningvje 8
7400 Herning
Danmark

+45 1234 5678
kontakt@ecsmv.dk