Menu

Grønt potentiale fik Ivan Jakobsen A/S med i ECSMV

Det var udsigten til at blive endnu grønnere og finde frem til de fornuftige løsninger, der gjorde, at entreprenør Ivan Jakobsen A/S fra Struer valgte at gå med i ECSMV-projektet.

– Vi har rent faktisk gennem flere år haft et ønske om at blive lidt grønnere. Og en af tingene, vi længe har haft i tankerne, er at udskifte vores naturgassystem. Derfor sagde vi ja tak til ECSMV for at få lavet en rapport for at se, hvor vi kunne spare på energien, fortæller Jan Jakobsen.

 

Gravko fra Ivan Jakobsen A/S

Ud fra rapporten kunne Struer-virksomheden konkludere, at den med sin eksisterende opvarmning med radiatorsystem ikke kan få varme og varmt vand nok ud af et jordvarmeanlæg, som var en af de muligheder, der var i spil, så i stedet er virksomheden overgået til fjernvarme.

Rapporten skubbede til os. Vi kunne se, vi kunne få en endnu grønnere profil og samtidig spare nogen penge, siger Jan Jakobsen om deres udbytte af ECSMV-deltagelsen.

Hos Ivan Jakobsen er man derudover i fuld gang med at få etableret energibesparende LED-belysning og isolering i bygningerne.  

Tydeligt grønt potentiale og ambition

Brian Sørensen er screeningsagent i ECSMV og har initieret grønne forløb hos virksomheder i Holstebro og Struer kommuner. Han ser et stort potentiale i Ivan Jakobsen A/S for at kunne skabe sig en markant grøn virksomhedsprofil.

Efter mit møde med Ivan Jakobsen A/S kunne jeg se, at de allerede var godt i gang med forskellige indsatser inden for grøn omstilling. De var meget positivt stemt for at arbejde mere i dybden med at skabe en grønnere miljøprofil, og det er min helt klare fornemmelse, at de nu er endnu mere klar til at lave flere grønne investeringer og arbejde strategisk med grøn omstilling, siger Brian Sørensen.

Også på rådgiversiden var der entusiasme at spore. Tore L. Jensen fra ScanEnergi – en af projektets rådgivere – udtaler:

– Vi blev mødt med en positiv tilgang til samarbejdet. Virksomheden havde selv forud for mødet, drøftet nogle mulige områder, hvor der måske kunne sættes ind. De havde bl.a. selv været i gang med at undersøge, hvorvidt det var muligt at konvertere fra dieseldrevne entreprenørmaskiner, men med den nuværende batteriteknologi var det desværre ikke en løsning, da den tid maskinerne kunne arbejde imellem opladningerne, ikke var tilfredsstillende. Til trods for de forudgående ideer, var tilgangen dog stadig ”open minded” og der var interesse for at få undersøgt alle mulighederne. Virksomheden var også meget behjælpelig med indsamling af den nødvendige data, samt til at give adgang til diverse bygninger. Så alt i alt en virksomhed, som var motiveret for at styrke deres grønne profil.

Klar til el og hybrid

I virksomheden var der inden ECSMV-projektet allerede et stigende fokus på grøn omstilling og på at få en grønnere miljøprofil. Fx indførte de for 5-6 år siden autostop på alle maskiner, så de ikke står og kører i tomgang.

Det næste, Ivan Jakobsen A/S kigger ind i, er at udskifte maskiner og varebiler og erstatte dem med hybrid- eller el-køretøjer. Det er de ved at undersøge mulighederne for, og det er vigtigt, at den nødvendige teknologi er tilgængelig.

Ivan Jakobsen pælefundering

– Infrastrukturen til at få tilstrækkelig el ud på en byggeplads, så flere store maskiner kan køre på el, skal være der. Det er den ikke helt endnu. Men det går hurtigt, vi holder skarpt øje med det, og når den er, er vi klar til at hoppe på, siger Jan Jakobsen.

Det gælder også hybridmaskiner, som virksomheden faktisk allerede har nogle stykker af. Jan Jakobsen vil gerne investere i flere af dem, og ledelsen overvejer lige nu at udskifte et antal varebiler af ældre dato med hybrid-modeller. En hybridbil vejer mere end en fossilbil, og hvis EU hæver den maksimale totalvægt for varevogne, er Ivan Jakobsen A/S klar til at investere i hybridbiler.

Del denne artikel
Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på email
Andre interessante artikler

ECSMV

Information

Kontakt os

ECSMV
Herningvje 8
7400 Herning
Danmark

+45 1234 5678
kontakt@ecsmv.dk