Menu

Grønne screeninger giver godt overblik hos Kaj Bech A/S

Hos entreprenørvirksomheden Kaj Bech A/S overvejer de jævnlige grønne eftersyn for at holde sig up-to-date med den grønne omstilling i branchen.

Det var ikke for at sætte gang i store, forkromede projekter, at entreprenørvirksomheden Kaj Bech A/S sagde ja tak til et grønt tjek af virksomheden gennem ECSMV. Det var nærmere et ønske om at få et overblik over, hvor de lå henne på den grønne skala.

“Vi vidste ikke, hvor vi lå, så at rapporten fortalte os, at vi havde gjort det godt, var en positiv overraskelse for os.”, fortæller Peter Elberg Bech og understreger, at energiscreeningen gav stor værdi for virksomheden.

Energiscreeningen af virksomhedens bygninger mundede ud i en rapport, hvor der faktisk ikke var så meget at komme efter – på den gode måde. Virksomheden fra Holstebro havde allerede lavet store ændringer, blandt andet er gasforsyningen skiftet ud med en luft til varme-varmepumpe og de har skiftet til LED-belysning.

Vores motivation for at være med er, at vi selvfølgelig vil være godt med på den grønne omstilling, og at vi løbende kan finde forbedringer inden for energioptimering og miljø. Derfor gav det god mening for os at deltage.​
Peter Elberg Bech,
administrerende direktør hos Kaj Bech A/S.

Vil holde sig up to date

Peter Elberg Bech kunne godt forestille sig at få energiscreenet virksomheden hver 3-5 år for at se, om der er noget, der kan gøres endnu bedre, og for at holde entreprenørvirksomheden up to date.

“Det har sat nogle tanker i gang at være med i ECSMV, og vi vil blive ved med at have fokus på de her jævnlige eftersyn.” fortæller han.

En af de ting, Kaj Bech A/S vil arbejde videre med, er en udvikling af bilflåden. Den fik også et eftersyn med screeningen, og der er kommet forslag til, hvordan virksomhedens køretøjer kan gøres grønnere. Desuden er der ved at blive lavet udregninger på at få lagt solceller på taget. Derudover var rapporten med til at skubbe på en række andre indsatser.

Brian Sørensen, der er screeningsagent i ECSMV via Holstebro Kommune, mener, at det er vigtigt, at virksomhederne tænker grøn omstilling ind i kerneforretningen, og at det dermed får strategisk fokus hos topledelse og bestyrelse. Det er først her, at virksomheder får konkurrencemæssige fordele i arbejdet med grøn omstilling.

Projektet hos Kaj Bech er et godt eksempel på, at et internt energi- og ressourcetjek, og dermed potentielle CO2-reduktioner, giver anledning til yderligere tanker og initiativer i virksomhedernes grønne omstilling.
Brian Sørensen
screeningsagent i Holstebro og Struer kommune​r

Peter Elberg Bech opfordrer andre virksomheder til også at få et energi-eftersyn. 

“Hvis et forløb med ECSMV kan få virksomhederne til at tænke i grønnere baner, så kommer vi langt.”, slutter han.

Del denne artikel
Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på email
Andre interessante artikler

ECSMV

Information

Kontakt os

ECSMV
Herningvje 8
7400 Herning
Danmark

+45 1234 5678
kontakt@ecsmv.dk