ECSMV er ved at være halvvejs gennem projektforløbet og i den anledning har rådgivningsvirksomheden COWI evalueret projektet.
Det konkluderes, at det har taget længere tid end forventet at komme i gang med at implementere de 240 grønne forretningsmodeller, som er projektets mål. Det skyldes især, at de mange aktører i projektet har skullet finde fælles fodslag. Desuden har coronaen også kastet sin skygge over ECSMV og har besværliggjort virksomhedsbesøg fra screeningsagenter og rådgivere.
Til gengæld konkluderer COWI også, at projektet nu har så meget fart på, at vi godt kan nå i land med måltallene.
Især fremhæves, at ECSMV på nuværende tidspunkt ”har etableret et værdifuldt samarbejde mellem regionens kommuner, som fremadrettet kan understøtte projektets fremdrift og desuden har en selvstændig værdi i forhold til at fremme grønne forretningsmodeller i regionen”.
COWI giver i midtvejsevalueringen fem konkrete anbefalinger til, hvordan ECSMV kan få ekstra fart på.
Nu 50 mio. kr. i puljen
Også i november 2020 bevilgede Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse yderligere 5,5 mio. kr. til ECSMV, blandt andet med det formål at kunne etablere samarbejder direkte mellem virksomheder.
Den ene mands skrald kan være den anden mands skat, og nogle af de nye penge skal bruges til at identificere virksomheder, hvor restprodukter det ene sted kan bruges som råvarer det andet sted. Dette tiltag er nyt for projektet og vil uden tvivl give den grønne omstilling i Region Midtjylland et løft.
ECSMV har nu et samlet budget på 50 mio. kr.