Menu

Corona-millioner til grøn omstilling i SMV’er i Region Midtjylland

Erhvervsstyrelsen har godkendt ansøgningen om yderligere to millioner kroner til projektet ECSMV fra Covid-19-pulje. Pengene skal bruges til at give endnu flere virksomheder mulighed for at udvikle sig i en grønnere retning.

Erhvervsstyrelsen har godkendt ansøgningen fra konsortiet bag projektet “Energieffektivisering og CO2-besparelser i virksomheder i Region Midtjylland” (ECSMV). Konsortiet består af Ringkøbing-Skjern Kommune, Skive Kommune og Aarhus Kommune.

Formålet med de ekstra midler er, at flere virksomheder kan få mulighed for at udvikle og implementere grønne forretningsmodeller. Midlerne giver projektet mulighed for at hæve tilskudsprocenten til implementeringsprojekter, der skaber konkrete CO2-besparelser.

Projektet skal fremme energieffektivitet og CO2-besparelser i små og mellemstore virksomheder i hele Region Midtjylland. Med et budget på 42 mio. kr. bistår projektet 200 virksomheder på tværs af regionen med at udvikle og implementere grønne forretningsmodeller.

Puljen bruges, som navnet antyder, til at “Justere og skalere projekter, der hjælper virksomheder med at håndtere konsekvenserne af COVID-19”.

Udfordringer på baggrund af corona-pandemien

COVID-19 har forværret små og mellemstore virksomheders økonomi og forskubbet fokus fra den grønne omstilling. Med de nye midler styrker ECSMV-projektet samarbejdet med virksomhederne om grønne investeringer, der på samme tid øger virksomhedernes konkurrenceevne og mindsker deres klimaaftryk.

ECSMV-projektet er en af få muligheder i Region Midtjylland for at søge støtte til grønne investeringer i små og mellemstore virksomheder. Med et tilskudsbeløb på op til 200.000 kr. kan virksomheder få dækket 32% af omkostningerne til indkøb af maskiner og udstyr, der forbedrer klimaregnskabet.

ECSMV-projektet drives af Ringkøbing-Skjern Kommune i samarbejde med Skive og Aarhus kommuner. Forhåndsinteressen for projektets tilskudsmuligheder er stor i hele regionen, og der samarbejdes allerede nu med en række virksomheder om udvikling af grønne forretningsmodeller.

I regionen deltager 18 af 19 kommuner i projektet. Projektet støttes af Erhvervsstyrelsen og Region Midtjylland.

Del denne artikel
Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på email
Andre interessante artikler

ECSMV

Information

Kontakt os

ECSMV
Herningvje 8
7400 Herning
Danmark

+45 1234 5678
kontakt@ecsmv.dk